ΒΛΑΧΙΩΤΗ. Συνελήφθη, χθες 26.1.2016 το πρωί, στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τάραψας-Μονεμβασιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε παράνομα αρχαία αντικείμενα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, χθες 26.1.2016 το πρωί, στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τάραψας-Μονεμβασιάς, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα ιδιοκτησίας του 45χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

• Τρία νομίσματα κατασκευασμένα από άργυρο, Ελληνιστικών χρόνων.
• Πέντε τμήματα από κύπελλο, Αρχαίων χρόνων.
• Δύο τμήματα από οινοχόη, Αρχαίων χρόνων.
• Ένα κλειστό αγγείο, Αρχαίων Χρόνων.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 45χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, βρέθηκε και κατασχέθηκε τμήμα βάσης αγγείου, ύστερων Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων.

Όλα τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και παραδόθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Ο 45χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη.