Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τέσσερις ημεδαποί -τρεις άνδρες, ηλικίας 27, 44 και 71 ετών και μία γυναίκα 29 ετών- καθώς και 54χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Ειδικότερα, εχθές (25.9.2018) το βράδυ, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 27χρονου, όπου διαπιστώθηκε η διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος, ως ιδιοκτήτης, και η 29χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, είχαν επιτρέψει στους παραπάνω τρεις συλληφθέντες, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, τη διεξαγωγή με χρήματα του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τρία ζεύγη κύβων (ζάρια), καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.315 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.