«Σήκωσαν» χρυσοχοείο με ριφιφί στο κέντρο των Μολάων
Καθαρά Δευτέρα, νύκτα. Στην κεντρική πλατεία των Μολάων όλα είναι ήρεμα. Με το ξημέρωμα αποδεικνύεται ότι κάποιοι έμπειροι κλέφτες έδρασαν αθόρυβα και γρήγορα στο κέντρο της πόλης.
Αφού διέρρηξαν κεντρικό υποδηματοποιείο στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον στόχο τους, το γειτονικό χρυσοχοείο. Με λοστό τρύπησαν την μεσοτοιχία, που γνώριζαν ότι χωρίζει τα δύο καταστήματα. Μπήκαν με την άνεσή τους στο χρυσοχοείο της 63χρονης Μολαϊτισας και αφαίρεσαν σχεδόν όλα τα κοσμήματα και τα τιμαλφή.
Οι δράστες αναζητούνται ενώ οι πολίτες των Μολάων έμειναν άναυδοι από την θρασύτητα των κλεφτών. Όλα δείχνουν ότι είχαν μελετήσει την κίνησή τους που τους απέδωσε σημαντική λεία.
Οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται, συνδυαστικά, σε συγκεκριμένες μεθόδους που ενδεχομένως έχουν σημειωθεί σε άλλες κλοπές ενώ αξιοποιούν την παραμικρή πληροφορία για κινήσεις γύρω από τα καταστήματα τις προηγούμενες ημέρες ή και την νύκτα της κλοπής.
Πάντως είναι απορίας άξιο πως στην ήσυχη πόλη των Μολάων δεν έγιναν αντιληπτοί οι κλέφτες. Προφανώς θα έδρασαν πριν τα ξημερώματα.
Νεότερα αναμένονται όταν η Αστυνομία είναι σε θέση και έχει λόγους να δημοσιοποιήσει στοιχεία. Το notospress.gr δημοσιεύει φωτογραφίες από το ριφιφί.
Φωτογραφίες: Μιχάλης Καρούνης