ΜΟΛΑΟΙ. Επικίνδυνες αποδεικνύονται οι εργασίες καύσης μέσα σε χωριά όταν δεν υπάρχει πρόβλεψη πυρασφάλειας και όταν φυσούν άνεμοι. Το συνεργείο του ρεπορτάζ του notospress.gr βρίσκεται στον Δήμο Μονεμβάσιας.
Στο χωριό Απιδία έχει ξεσπάσει φωτιά σε σπίτι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε συναγερμό. Δύο οχήματα με Πυροσβέστες σπεύδουν. Η φωτιά είναι μέσα στο χωριό. Προχωρούν σε εγκατάσταση. Ήδη η φωτιά έχει κάψει το εσωτερικό του πέτρινου σπιτιού. Οι Πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες γιατί δίπλα βρίσκονται και άλλα σπίτια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναχώρησε από την Απιδιά την προηγούμενη ημέρα. Απ’ ότι φαίνεται ένα εργάτης προσπάθησε να κάψει κλαδιά κι ένα στρώμα. Οι σπίθες που σήκωσε ο αέρας έκαψαν το σπίτι.
Ευτυχώς δεν υπήρξε θύμα η τραυματισμός. Στο σπίτι διέμενε παλαιότερα αλλοδαπός εργάτης. Ο εργάτης που άναψε την φωτιά στη θέα της πυρκαγιάς αναζήτησε λάστιχο με νερό αλλά τελικά την λύση έδωσε η Πυροσβεστική Μολάων.


Όπως λένε κάτοικοι δεν θα πρέπει κανείς να βάζει φωτιά και μάλιστα μέσα σε χωριά και κοντά σε σπίτια. Μια γειτόνισσα, ηλικιωμένη, βλέποντας το σπίτι να καίγεται θυμόταν ότι σε αυτό έζησε και μεγάλωσε μια υπερπολυμελής οικογένεια.
Tην υπόθεση ερευνά η Π.Υ. Μολάων.