Δεν μπορεί παρα να είναι η εξαίρεση στην κοινωνία της περιοχής. ¨όπως καταγράφουν ιστοσελίδες «στην περιοχή Ελιά του δήμου Μονεμβασίας μέλος του φιλοζωϊκού συλλόγου βρήκε ένα σκυλάκι κρεμασμένο από ένα δένδρο, μέσα σε ένα τσουβάλι και με κομμένα αυτιά..!

Σοκαρισμένος ο πολίτης μετέφερε το σκυλάκι στο κτηνιατρείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Ευτυχώς το αβοήθητο αυτό πλάσμα σώθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του κτηνιάτρου. Αυτή την στιγμή το κατακρεουργημένο αυτό πλάσμα, ζει μέσα σε μια τρυφερή οικογένεια.
«Καταδικάζουμε αυτόν που διαπράττει τέτοια εγκλήματα, ενώ τέτοια μυαλά χρήζουν άμεσης ψυχιατρικής αντιμετώπισης», αναφέρει ο Σύλλογος.

Στις 18 Φεβρουαρίου ένα ακόμα σκυλί βρέθηκε νεκρό και κακοποιημένο σε χωράφι της περιοχής της Μονεμβασίας από κάποιον αρρωστημένο «άνθρωπο». Οι αγανακτισμένοι πολίτες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να τον ανακαλύψουν και να τον οδηγήσουν στις Αρχές.