ΣΠΑΡΤΗ. Ήταν Ιούλιος του 2012 όταν ο Γιάννης Βάρλας έπεφτε αιμόφυρτος και μάλλον νεκρός από κτυπήματα «αγνώστων» τότε δραστών στο πάρκο της Μαγούλας. Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε έκτοτε με την οικογένειά του να προσπαθεί συχνά να υποκαταστήσει την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη στην αποκάλυψη του εγκλήματος. Το notospress.gr από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας, με ρεπορτάζ και συνεχή δημοσιεύματα προκειμένου η υπόθεση να μείνει «ζωντανή» και να μην αρχειοθετηθεί. Συνεργάτες του notospress.gr δέχθηκαν πιέσεις και αντιμετώπισαν την απόλυτη σιωπή και την άρνηση επί χρόνια.
Σήμερα, μαθαίνουμε, απο τα ΜΜΕ, ότι επιτέλους η μητέρα του 49χρονου Σπαρτιάτη θα βρει το δίκιο που μάταια έψαχνε χρόνια στους ελαιώνες της Μαγούλας και πάνω από τον τάφο του παιδιού της.
Για τον θάνατο του Γιάννη Βάρλα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε κάτοικο της Μαγούλας. Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση απολογήθηκε στον ανακριτή και του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της παρουσίας στο οικείο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Το ζήτημα πλέον είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη άμεσα και στους πραγματικούς ενόχους.

Για το notospress.gr η υπόθεση πλέον κλείνει, με την Δικαιοσύνη να έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη να λάμψει η αλήθεια.