ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ. Πρόκειται για μια περίπτωση όπου ο κλέφτης πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί για το θράσος του και μετα για την κλοπή. Προσποιήθηκε ότι είναι εργάτης συνεργείου οδοποιίας, προσποιήθηκε τον διψασμένο, προσποιήθηκε τον ομιλητικό και έκλεψε τσάντα με προσωπικά έγγραφα από εξοχικη κατοικία.

Γράφει το gargalianoionline: «Οι εργασίες αγροτικής οδοποιίας που εκτελούνταν στους Γαργαλιάνους τις προηγούμενες μέρες ήταν η παγίδα που σκαρφίστηκε θρασύτατος κλέφτης για να αποσπάσει την προσοχή κατοίκων εξοχικής οικίας στην ευρύτερη περιοχή Μεγάλου Κάμπου Γαργαλιάνων και να «τρυπώσει» στο εσωτερικό της οικίας αφαιρώντας τσάντα η οποία περιείχε προσωπικά έγγραφα.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγη ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης. Το ζευγάρι κοιμόταν στην εξοχική του κατοικία όταν άκουσαν κάποιον στον αγροτικό δρόμο έξω από το σπίτι να φωνάζει «έρχεται – έρχεται». Οι άνθρωποι ξύπνησαν και είδαν έναν άγνωστο άνδρα στο δρόμο που φώναζε «έρχεται – έρχεται» και έδειχνε τον δρόμο στο βάθος.

Το ανδρόγυνο νόμισε ότι ο άγνωστος ήταν υπάλληλος στην αγροτική οδοποιία που εκτελούσε ο Δήμος Τριφυλίας εκείνες τις μέρες στην περιοχή. Βγήκαν έξω αναμένοντας το γκρέιντερ του Δήμου να εμφανιστεί στο δρόμο τους και τότε ο άγνωστος άνδρας ζήτησε λίγο νερό. Η γυναίκα προθυμοποιήθηκε να του προσφέρει και μπήκε στο σπίτι για να δώσει ένα ποτήρι κρύο νερό στον άνθρωπο που νόμισαν ότι δούλευε στην αγροτική οδοποιία.

Μετά από λίγο ο άνδρας εξαφανίστηκε και άφαντο έμεινε το γκρέιντερ στο δρόμο αφού δεν πέρασε ποτέ από το σημείο εκείνο.

Την επόμενη μέρα η γυναίκα έκπληκτη διαπίστωσε ότι από την οικία τους έλειπε η τσάντα της η οποία περιείχε προσωπικά της έγγραφα.

Αμέσως έφεραν στο μυαλό τους το περιστατικό που τους είχε συμβεί την προηγούμενη μέρα και ειδοποίησαν το Α.Τ. Γαργαλιάνων υποπτευόμενοι ότι έπεσαν θύμα κλοπής από το συγκεκριμένο άνδρα».