«Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά... Ετσι παίζεται το παιχνίδι…»


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Νέες έρευνες ξεκινούν σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε Κύθηρα και Μάνη το 2017, που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα, μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τα λεγόμενα του τέως αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για παιχνίδια με τις φωτιές με στόχο την αλληλοεξόντωση υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Πυροσβεστικής. Δεν υπολόγισε τίποτα, ούτε καν τη ζωή των μαχόμενων Πυροσβεστών...
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελίες Πειραιά και Γυθείου, που έχουν αρμοδιότητα για τα Κύθηρα και τη Μάνη, αντιστοίχως, ανοίγουν και πάλι τους φακέλους για τις πυρκαγιές του 2017 και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα υπό το φως των νέων δεδομένων. Η επανεξέταση των υποθέσεων αυτών κρίθηκε αναγκαία από τις εισαγγελικές αρχές μετά την αποκάλυψη ηχητικού ντοκουμέντου από την «Καθημερινή» στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, όπου ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος ακούγεται να λέει, συνομιλώντας με τον αξιωματικό Δημήτρη Λιότσιο, πραγματογνώμονα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ότι αφέθηκαν οι δύο αυτές περιοχές χωρίς εναέρια μέσα το 2017, όταν είχαν μεγάλες φωτιές, για να εξοντωθεί συγκεκριμένος υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πυροσβεστικής (υπαρχηγός τότε), στον οποίο αποδόθηκε και η ευθύνη για τη διαχείριση των πυρκαγιών.
Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται επί λέξει να λέει: «Ετσι γίνονται τα παιχνίδια. Ετσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ.: πρώην αρχηγός του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ.: πρώην υπαρχηγός Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά... Ετσι παίζεται το παιχνίδι». Τα λεγόμενα περί παιχνιδιών με τις φωτιές επιβεβαιώνει και στις καταθέσεις του ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τις έρευνες για το Μάτι ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημ. Λιότσιος, ο οποίος κατήγγειλε όργιο πιέσεων εις βάρος του για να συγκαλύψει τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς.