Η γιαγιά βγάζει ψεύτρα την 12χρονη… Σημαντική κατάθεση παιδαγωγού από το «Χαμόγελο του παιδιού»

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με την κατάθεση της παιδαγωγού και της ψυχολόγου από το «Χαμόγελο του Παιδιού» που έχουν αναλάβει την ανήλικη, συνεχίσθηκε τη Τρίτη 10/11 για δεύτερη ημέρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η δίκη για τη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση μίας 12χρονης σήμερα, σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Κατηγορούμενοι είναι ένας 56χρονος ιερέας και ο 67χρονος παππούς του κοριτσιού.

Η δίκη πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών και αργά το μεσημέρι διεκόπη πάλι για να συνεχισθεί στις 26 Νοεμβρίου.

Όπως το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θάρρος» της Μεσσηνίας στο εδώλιο κάθονται ο 56χρονος ιερέας και ο 67χρονος αλλοδαπός παππούς του κοριτσιού. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι βιασμός κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανήλικου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου κατ’ εξακολούθηση. Και οι δύο, ωστόσο, συνεχίζουν να αρνούνται στις κατηγορίες.

Στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου ως αρχική μάρτυρας κατέθεσε η γιαγιά της ανήλικης και σύζυγος του κατηγορούμενου 67χρονου, η οποία επέμεινε ότι πρόκειται για υπερβολές του παιδιού και ποτέ δεν έχουν συμβεί τέτοια γεγονότα.

Χθες η συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε με την κατάθεση της παιδαγωγού από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου το παιδί ήταν η πρώτη φορά που μίλησε και αποκάλυψε όσα είχε υποστεί.

Αμέσως μετά την παιδαγωγό ξεκίνησε η κατάθεση της ψυχολόγου του «Χαμόγελου του Παιδιού», η οποία έχει ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση και η κατάθεσή της συνεχίσθηκε μέχρι αργά το μεσημέρι, χωρίς να ολοκληρωθεί.

Το δικαστήριο διέκοψε λόγω της προχωρημένης ώρας και θα συνεχίσει στις 26 του μήνα με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της ψυχολόγου, οπότε θα δεχτεί ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ενώ απομένει και η κατάθεση της κοινωνικής λειτουργού από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Να σημειωθεί πως το παιδί σε ηλικία μόλις 10 ετών, τον Απρίλιο του 2018, αποκάλυψε σε ανθρώπους στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όσα του συνέβαιναν και από τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.