Νέα επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης

Ένας δημοτικός υπάλληλος, ένας σιδηρουργός κι ένας αγρότης απο Κοκκάλα, Κοίτα και Σκάλα στα χέρια της Αστυνομίας!

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη της οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, των φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 14 κιλά κάνναβης, 53 δενδρύλλια κάνναβης, πιστόλι φωτοβολίδων και χρήματα.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Λακωνίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν στις 9.12.2020, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις και αστυνομικά μέσα σε Σκάλα, Κοκκάλα και Κοίτα Μάνης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Ευρώτα και Γυθείου.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 40, 45 και 66 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ο 66χρονος είναι δημοτικός υπάλληλος ενώ οι άλλοι δύο είναι σιδηρουργός – κτηνοτρόφος ο ένας και αγρότης ο άλλος. Οι δύο ήταν πολίτες υπεράνω υποψίας αφού ουδέποτε είχαν απασχολήσει την Αστυνομία ενώ είναι γνωστά πρόσωπα στην κοινωνία τους. Ο τρίτος, ο εκ Σκάλας, είχε απασχολήσει την Αστυνομία και στο παρελθόν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, των φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -14.524,5- γραμμαρίων,

• -53- δενδρύλλια κάνναβης,

• -356- σπόροι κάνναβης,

• -2- πιστόλια,

• -1- κυνηγετικό όπλο,

• -1- στιλέτο, με μήκος λάμας -8- εκατοστών,

• -1- πιστόλι φωτοβολίδων,

• -52- φυσίγγια,

• το χρηματικό ποσό των -9.615- ευρώ,

• -4- κινητά τηλέφωνα,

• -2- ζυγαριές ακριβείας και

• αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ψυχοπαθής» αποκεφαλίζει αφού κακοποιήσει κουτάβια και γατάκια στην Πάτρα

Χαλάζι χτυπά καλλιέργειες στα Παπαδιάνικα Λακωνίας!

«Ειδεχθής δολοφονία!» Στο εδώλιο αυτοί που σκότωσαν 73χρονη για μια χρυσή αλυσίδα!