Συνελήφθησαν ο αρχηγός και 7 μέλη εγκληματικής οργάνωσης

ΑΡΚΑΔΙΑ. Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από τη Βουλγαρία λαθραία αλκοολούχα ποτά. Συνελήφθησαν (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της . Εντοπίστηκαν (2) χώροι αποθήκευσης . Οι διαφυγόντες φόροι από τη δραστηριότητα της οργάνωσης, κατά το τελευταίο έτος, υπολογίζονται τουλάχιστον σε 1,3 εκατ. ευρώ

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου σε Αττική και Τρίπολη, (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον περασμένο Ιανουάριο, προέβαιναν στην παράνομη εισαγωγή στη χώρα μας από τη Βουλγαρία αλκοολούχων ποτών, τα οποία αποθήκευαν, επεξεργάζονταν και στη συνέχεια διέθεταν σε κάβες, καταστήματα χονδρικού εμπορίου ποτών και μίνι μάρκετ, σε περιοχές της Αττικής και της Αρκαδίας.

Για τη διακίνηση των ποτών χρησιμοποιούσαν εικονικά παραστατικά, με παραλήπτες ανύπαρκτα πρόσωπα, ανύπαρκτες διευθύνσεις παράδοσης και διαφορετική περιγραφή εμπορευμάτων, ενώ λάμβαναν ειδικά μέτρα, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής η αποκάλυψη τους από τις διωκτικές αρχές, όπως :

- επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών ή δια ζώσης,

- οι τηλεφωνικές τους συνδέσεις ήταν καταχωρημένες σε τρίτα πρόσωπα (ανύπαρκτους αλλοδαπούς),

- διακινούσαν τα ποτά σε μικρές ποσότητες, με πυκνά δρομολόγια,

- δεν χρησιμοποιούνταν τραπεζικό σύστημα, αλλά πληρωμές στο εξωτερικό, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς,

- για τη μεταφορά χρησιμοποιούσαν μεταφορικές εταιρείες, ώστε να μην εντοπίζονται τα λαθρεμπορεύματα, καθώς μεταφέρονταν μαζί με άλλα νόμιμα εμπορεύματα, ενώ

- αποθήκευαν τα λαθραία ποτά σε χώρους οικιών και όχι σε εμφανείς αποθηκευτικούς χώρους.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- (11.725) φιάλες με επικολλημένες ετικέτες επώνυμων εταιριών,

- τουλάχιστον (10.026) αυτοκόλλητες ετικέτες,

- (34.490) ευρώ και εργαλείο -πιστόλι θερμού αέρα,

- μεγάλο αριθμό από ξύστρες, κοπίδια, κόλλες, σφουγγάρια, και

- (2) φορτηγά