ΑΡΚΑΔΙΑ. Ανθρωποκυνηγητό με λαθροθήρες είχε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Αρκαδίας το βράδυ της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου στην περιοχή του χωριού Μηλιά η ΟΠΚΕ σε έλεγχο ρουτίνας που εκτελούσε στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, εντόπισε όχημα με τέσσερις λαθροθήρες.

Μετά την αναστολή εργασίας των θηροφυλάκων, οι λαθροθήρες έχουν αποθρασυνθεί εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ελέγχων και επιτήρησης της υπαίθρου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό του οχήματος να σταματήσει για τον έλεγχο, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και χάθηκε πετώντας μία τσάντα στην οποία υπήρχαν δύο θηράματα, δύο λαγοί, τους οποίους παράνομα είχαν σκοτώσει οι λαθροθήρες. Έπειτα ακολούθησε καταδίωξη και σε μπλόκο που έκανε η ομάδα της ΟΠΚΕ κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα με τους οι λαθροθήρες. Οι δύο συνεπιβάτες κατά την διάρκεια της καταδίωξης κατάφεραν να διαφεύγουν προς τα βουνά, ενώ οι δύο εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και πέρασαν αυτόφωρο.

Σχηματίστηκε δικογραφία και κατασχέθηκε το όχημα, οι προβολείς, τα θηράματα, τα φυσίγγια και οι λαθροθήρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι στους δύο λαθροθήρες επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 300 ευρώ για την παράβαση μετακίνησης λόγω κορωνοϊού.

Όσον αφορά τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος που τράπηκαν σε φυγή, τα στοιχεία τους είναι γνωστά και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Τέλος, να τονίσουμε ότι το Δασαρχείο πραγματοποιεί καθημερινά περίπολα για να εντοπίσει λαθροθήρες εν μέσω πανδημίας και δέχεται πολλές καταγγελίες από κατοίκους οι οποίοι αναφέρουν ότι «τα βουνά έχουν γεμίσει φώτα»

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Περιορίζονται γεωγραφικά τα κρούσματα στην Πελοπόννησο

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου διευκολύνει αλλά και προειδοποιεί την Περιφέρεια για την «Πελοπόννησος α.ε.»

Απορρίφθηκε η αίτηση του ΑΔΜΗΕ για το έργο του Δυτικού Διαδρόμου στην Πελοπόννησο

Η Πάτρα διεκδικεί το εργοστάσιο παραγωγής της Next e.Go