Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερα άτομα, από τα οποία τα δύο βρίσκονται ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτών. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις 7.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής, στη Νεμέα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Νεμέας και Κορινθίων Κορινθίας, καθώς και σε τοπική κοινότητα το Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 27,34,39 και 41 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και ευρήματα, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 23.1.2020 έως 6.6.2020, συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες και οχήματα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) κλοπές σε οικίες, δύο (2) σε οχήματα και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικία.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -7.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Όπως προέκυψε, από τους ανωτέρω δράστες, ο 34χρονος και ο 41χρονος βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης για παρόμοια αδικήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.