Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, περί βεγγαλικών και κροτίδων, καθώς και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κατασχέθηκαν πάνω από 80 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα κάνναβης, τμήμα κιονίσκου, κροτίδες, σπάθα κ.ά.

ΣΠΑΡΤΗ. Συνελήφθησαν, χθες (28.12.2020) το απόγευμα, στη Σπάρτη (ΚΤΕΛ Λακωνίας) και στο Παλαιολόγειο Μυστρά , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 50 και 34 ετών, αντίστοιχα.

Ο 34χρονος είναι ο Σπαρτιάτης που είχε συλληφθεί πριν από 8 ημέρες στην Κόρινθο με 95 γραμμάρια ηρωϊνης αλλά μετά από σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος…

Ο 50χρονος είναι άτομο υπεράνω υποψίας, παραγωγός αυγών στο Παλαιολόγειο Σπάρτης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, περί βεγγαλικών και κροτίδων, καθώς και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, στις 28.12.2020 το απόγευμα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου εντόπισαν τον 50χρονο στον σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Νομού Λακωνίας, να παραλαμβάνει δέμα, το οποίο περιείχε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -77,7- γραμμαρίων και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι ο 50χρονος θα διαμοιραζόταν την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης με τον 34χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε λίγο αργότερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία του 50χρονου, στη Σπάρτη Λακωνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• μαρμάρινο τμήμα κιονίσκου, ρωμαϊκής περιόδου,

• ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -6- γραμμαρίων,

• μικροποσότητα ηρωίνης,

• -7- σπόροι κάνναβης,

• -25- ml μεθαδόνης,

• -1- σπάθα,

• -34- κροτίδες και

• 76 φυσίγγια.

Το παραπάνω τμήμα κιονίσκου αφού επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο κρίθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία.

Επιπλέον, στην κατοχή του 50χρονου, βρέθηκε κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 3.310 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης. Σύμφωνα με τα δεδομένα και την ποσότητα της ηρωϊνης οι συλληφθέντες, αυτή τη φορά, θα πρέπει να κριθούν προφυλακιστέοι, εκτός και αν συντρέξουν ιδιαίτεροι λόγοι που υπερβαίνουν τη συνήθη λογική, την αστυνομική πρακτική αλλά και την απλοϊκή αντίληψη περί δικαίου και αφεθούν ελεύθεροι.