Σε ένα μήνα η απόφαση

ΑΧΑΪΑ. Σε παύση εργασιών παραμένει το έργο του ΑΔΜΗΕ Δυτικός Διάδρομος στην Πελοπόννησο, αφού στη εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων, δόθηκε παράταση στην προσωρινή διαταγή που είχαν κερδίσει οι ενάγουσες 5 καλόγριες, μέχρι να βγει η οριστική απόφαση του δικαστηρίου. Η απόφαση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα ασφαλιστικά μέτρα που συζητήθηκαν, τα κατέθεσε η Μονή Αγίων Θεοδώρων στις 27 Νοεμβρίου 2020 με στόχο να μπλοκάρει την ενεργειακή αναβάθμιση της Πελοποννήσου στην Υπερυψηλή Τάση (400 kV) εξαιτίας δύο πυλώνων που θα εγκατασταθούν σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το μοναστήρι.

Τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω της πανδημίας covid-19, θα κρίνουν το μέλλον του έργου ενός έργου που έχει περάσει από το ΣτΕ και έχει πάρει όλες τις νόμιμες εγκρίσεις.

Για τους δύο μήνες που μεσολάβησαν από την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ισχύει προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών κατασκευής και η οποία παρατείνεται για ένα μήνα ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι το έργο προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ έχει «παγώσει» μέχρι τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της απόφασης.