ΜΑΝΗ. Την ενοχή για τις περισσότερες κατηγορίες απ’ όσες αντιμετωπίζουν πρότεινε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας έδρας στη δίκη που συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας για την υπόθεση σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης μιας 12χρονης σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Στο εδώλιο κάθονται ένας 56χρονος ιερέας και ο 67χρονος παππούς της ανήλικης και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι: βιασμός κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου κατ’ εξακολούθηση.

Η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας για τον 56χρονο ιερέα από βιασμό σε απόπειρα βιασμού και την απαλλαγή για αυτή την κατηγορία του παππού. Αντίθετα, πρότεινε την ενοχή τους για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Η δίκη διεκόπη για τις 11 Φεβρουαρίου, οπότε και θα συνεχισθεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου να αποσυρθεί σε διάσκεψη το δικαστήριο για την έκδοση απόφασης.