ΚΡΗΤΗ. Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε ο 55χρονος σύζυγος της 33χρονης Αδαμαντίας για τη δολοφονία της τον Δεκέμβριο του 2019 στην Κρήτη.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αλλά κυρίως την Πάτρα, τόπο καταγωγής του θύματος, αναβίωσε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης.

«Η κόρη μου έκανε το μοιραίο λάθος και ερωτεύθηκε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ήταν άνθρωπος για το παιδί μου, έκρυβε πολλά ο χαρακτήρας του. Τη ζήλευε παθολογικά. Την είχε χτυπήσει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της» είπε στο T live ο πατέρας της κοπέλας, αναφέροντας ότι το παιδί που γέννησε πάσχει από αυτισμό και κυστική ίνωση.

«Τότε έπρεπε να την είχαμε πάρει από την Κρήτη. Έδειξε μεταμέλεια, μας υποσχέθηκε ότι δεν θα συμβεί. Υποχωρήσαμε, κάναμε πίσω. Αυτό ήταν και το ολέθριο λάθος που κάναμε εγώ και η μητέρα της γιατί πειστήκαμε ότι δεν θα ξαναγίνει. Το παιδί μου πέρναγε καθημερινά του Ιησού Χριστού τα πάθη» είπε.

Ο πατέρας της άτυχης Αδαμαντίας ανέφερε επίσης ότι ο 55χρονος είχε χτυπήσει και τον πατέρα του. «Του είχαν κάνει μηνύσεις για ξυλοδαρμό. Ζούσε εις βάρος του από ότι περιουσία είχε. Τα ίδια πράγματα είχε κάνει και σε μία Αγγλίδα με την οποία συζούσε επί 2,5 χρόνια. Έφυγε από την Ελλάδα από τους συνεχείς ξυλοδαρμούς, της φερόταν σαν ζώο. Δυστυχώς μετά γνώρισε την κόρη μας» είπε.

«Περίμενε να κοιμηθεί η κόρη μου για να την πυροβολήσει 2 φορές, αποφασισμένος να την σκοτώσει. Την πυροβόλησε και δεν πειράχτηκε κανένα ζωτικό της όργανο. Έζησε περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα. Ο ιατροδικαστής μου τόνισε ότι αν μας έπαιρνε αμέσως τηλέφωνο, στα 5 στα 10 λεπτά και στέλναμε ασθενοφόρο, η κόρη σας, μου είπε, θα ζούσε» είπε.