Πρωτοφανής «κόντρα» με φόντο τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη
Έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Βρονταμά Λακωνίας ξεσήκωσε σημερινή δήλωση του Αστυνομικού Διευθυντή Λακωνίας Ν. Ιωαννίδη με αφορμή τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη. Ο κ. Ιωαννίδης, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε ότι οι κάτοικοι του Γερακίου διευκόλυναν τις αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη, ενώ εκείνοι του Βρονταμά αδιαφόρησαν. Άμεση ήταν η απάντηση των κατοίκων του Βρονταμά δια του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Διαμαντή Φαρλέκα, ο οποίος με επιστολή διαμαρτυρίας, στηλιτεύει τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας του νομού, ενώ κάνει λόγο για ανεπαρκή ενημέρωση των κατοίκων από πλευράς αστυνομικών δυνάμεων, που όπως τονίζει ο κ. Φαρλέκας θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη σωματική τους ακεραιότητά. Τέλος, ο πρόεδρος καλεί τον κ. Ιωαννίδα να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, όσον αφορά τη στάση των κατοίκων του Βρονταμά, με νέα τοποθέτησή του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρλέκας, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Ως εκπρόσωπος της Τ.Κ. Βρονταμά και κατά την γενική απαίτηση των συγχωριανών μου, απαιτώ την αποκατάσταση με νέα συνέντευξη σας.
Το «Λίγη αδιαφορία» για εμάς σημαίνει «σκέτος καφές με ολίγη ζάχαρη»
Το «Λίγη Αδιαφορία» θίγει ανθρώπους, αξίες και ήθη όπου με περηφάνια αποκτήσαμε.
Δεν είναι λίγες οι φορές κύριε Διοικητά που έχουμε κληθεί για την προάσπιση της Δημόσιας –Πολιτικής Προστασίας και η Κοινωνία του Βρονταμά ήταν στην πρώτη γραμμή, έτσι και αυτή την φορά πράξαμε ότι μας ζητήθηκε.
Είμαστε τυχεροί που δεν συνέβη κάτι το διάστημα που έφτασε ο κακοποιός στο χωριό, ενώ οι κάτοικοι είχαν ανεπαρκή ενημέρωση ότι ο κακοποιός μπορεί και να έφτανε στο Βρονταμά.
Το γεγονός ότι ο εγκληματίας περιφερόταν στο χωριό του Βρονταμά και θα μπορούσε κάτι να είχε συμβεί, αυτό αποδεικνύει το «ΛΙΓΟ» κάποιων σωμάτων που προασπίζουν την Δημόσια Ασφάλεια.
Παρακαλώ όπως αποκαταστήσετε το «Λίγο Αδιαφόρησαν» με νέα τοποθέτηση σας.»