ΝΕΑΠΟΛΗ. Αναφορικά με τη σύγκρουση Φ/Γ πλοίων στη θαλάσσια περιοχή Βορειοδυτικά ν. Κυθήρων, πρώτες πρωινές ώρες την 13.03.2021, τις μεσημβρινές ώρες της 28ης Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκόλλησης των Φ/Γ πλοίων ''KIVELI'' σημαίας Λιβερίας και ''AFINA I'' σημαίας Μάλτας.

Το ''KIVELI'' ρυμουλκήθηκε από δύο ρυμουλκά πλοία και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων, ενώ το ''AFINA I'' παραμένει στον οικείο όρμο με την παρουσία τριών ρυμουλκών πλοίων, καθώς και υπό την επιτήρηση δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή τυχόν συνδρομής.

Στη συνέχεια, στα εν λόγω πλοία πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσια επιθεώρηση από δύο ( επόπτες ιδιωτικών καταδυτικών συνεργείων, ενώ δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύθηκε ο απόπλους των ''KIVELI'' και ''AFINA I'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης των αντίστοιχων κυβερνητικών πιστοποιητικών και πιστοποιητικών κλάσης των πλοίων από τους αντίστοιχα αρμόδιους φορείς, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν σε νεότερο Δελτίο Τύπου.