ΛΑΚΩΝΙΑ. 9 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας Λακωνίας, εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Ποιοι κατηγορούνται;

Σε αυτές τις υποθέσεις, κατηγορούνται 2 ημεδαποί ηλικίας 27 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Τι έχει συμβεί;

Οι 2 Έλληνες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, από 27/2/2021 έως και 20/4/2021, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας Λακωνίας, προχώρησαν:

  • Σε 3 περιπτώσεις, σε κλοπές οχημάτων, τα οποία, όπως προέκυψε, στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν για την τέλεση κλοπών. Τα οχήματα αυτά βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
  • Σε 4 περιπτώσεις, σε κλοπές σε οικίες και επιχείρηση.
  • Σε 2 περιπτώσεις, σε απόπειρα κλοπής οχήματος και οικίας.


Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και εργαλεία, η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις 4.700€, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης για την ταυτοποίηση των άγνωστων δραστών και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]