ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι συλληφθέντες αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά έκαναν αγορές μεγάλης χρηματικής αξίας από ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών που διαμένουν σε περιοχές της της Χαλκιδικής, των Ιωαννίνων, του Περιστερίου της Αττικής και της Καλαμάτας. Όπως έχει προκύψει μέχρι στιγμής, οι δράστες από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν διαπράξει συνολικά πέντε περιπτώσεις απατών αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 52.000 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, ήρθε στην επιφάνεια ότι κατάφερναν να αποσπούν κωδικούς χρήστη και πρόσβασης σε διάφορες εφαρμογές των θυμάτων τους και στη συνεχεία πλαστογραφώντας εξουσιοδοτήσεις αποκτούσαν την τηλεφωνική τους σύνδεση (sim swapping). Με τον τρόπο αυτό είχαν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων και είτε μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς τους, είτε κάνοντας χρήση εικονικών καρτών που δημιουργούσαν εντός των λογαριασμών των θυμάτων τους, προέβαιναν σε αγορές ηλεκτρονικών αντικειμένων, μεγάλης χρηματικής αξίας, τα οποία εν συνεχεία τα προμήθευαν σε έτερα άτομα έναντι ανταλλάγματος.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 7 κάρτες sim, 2 tablet, 1 laptop, 2 κουτιά desktop, 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων και 4 μονάδες αποθήκευσης τύπου USB STICKS. Επιπλέον, στο σπίτι του 23χρονου βρέθηκαν πιστόλι μετά του γεμιστήρα και 13 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις