ΕΛΛΑΔΑ. Μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις 3 ημεδαποί, ηλικίας 29, 34 και 39 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Η διπλή κατοικία του 39χρονου που φέρεται ως κάτοικος Λακωνίας και Αθήνας, πυροδότησε την αποτελεσματική συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων της Σπάρτης στην επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Τι έχει συμβεί

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές του Δήμου Αθηναίων.

Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι 3 ημεδαποί, συγκρότησαν το τελευταίο δίμηνο του 2021, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στις ευρύτερες περιοχές του Δήμου Αθηναίων, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν στις 24/5, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης.

Ενεργή υπήρξε μάλιστα και η συνδρομή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων/ Τμήμα Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (ΥΕΕΜΣΑΣ/ΤΣΑΣ).

Τι βρέθηκε στα σπίτια

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε οικίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ηρωίνης (βραχάκια), συνολικού βάρους 495 γραμμάρια,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -8- γραμμαρίων,
  • 4 δισκία, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται,
  • 3 σπόροι κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των 105 €,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • 1 κόφτης και 1 λεπίδα με υπολείμματα ηρωίνης,
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • αντικείμενα χρήσης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 37 γραμμαρίων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις