ΛΑΚΩΝΙΑ. 35 περιπτώσεις κλοπών αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια), σε περιοχές των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας Λακωνίας, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα.

4 συλλήψεις

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στις 15/6 το πρωί, σε Τ.Κ. του Δήμου Ευρώτα, από αστυνομικούς του Α.Τ. Ευρώτα, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Α.Τ.Γυθείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 3 ημεδαποί, ηλικίας 38, 42 και 44 ετών, αντίστοιχα, καθώς και 33χρονος αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από την 1/3 έως την 15/6, είχαν διαπράξει συνολικά 35 περιπτώσεις κλοπών αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια).

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά πάνω από 38 τόνους πορτοκάλια!

Ειδικότερα, οι δράστες, οι οποίοι διατηρούσαν συνεργείο, το οποίο δραστηριοποιούταν στη συγκομιδή και εμπορία εσπεριδοειδών, διαπιστώθηκε να αφαιρούν μέρος των ποσοτήτων που συνέλεγαν από αγροτεμάχια, δίχως να το καταμετρούν και στη συνέχεια να το μεταφορτώνουν στην επιχείρησή τους, χωρίς να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο.

Απεκόμισαν έτσι, πάνω από 38 τόνους πορτοκαλιών και παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 7.700 €.

Τέλος, κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις