ΣΠΑΡΤΗ. Η ώρα είναι 20:24 την Τετάρτη 7-7-21 όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης ενημερώνεται ότι στον Ταϋγετο στην περιοχή Λακκώματα Αναβρυτής έχει εγκλωβιστεί τραυματισμένος ο 80χρονος κτηνοτρόφος Γεώργιος Καλαμαράς. Αμέσως οργανώνεται με επικεφαλής τον Διοικητή Αντιπύραρχο Διαμαντή Τσολομύτη επιχείρηση διάσωσης από αμιγές Πεζοπόρο Τμήμα 8 ατόμων. Συνδράμει η Ομάδα Διάσωσης Σπάρτης με 6 άτομα.

Η αποστολή φθάνει γύρω στις 12 τη νύκτα σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή και εντοπίζει τον κτηνοτρόφο, ο οποίος βρισκόταν εκεί από την Τρίτη αφού είχε τραυματιστεί από πτώση και αδυνατούσε να μετακινηθεί. Αφού του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες μεταφέρεται με προσοχή και μεγάλη δυσκολία έως το σημείο (δασικός δρόμος) που είχε προσεγγίσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πλήρωμα του οποίου τον παρέλαβε. Ο ηλικιωμένος διεκομίσθη αμέσως στο Νοσοκομείο Σπάρτης όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και νοσηλεύεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον ηλικιωμένο εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο την Τετάρτη που είχε ανησυχήσει λόγω της απουσίας του από την Τρίτη. Η παρέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Ομάδας Διάσωσης ήταν άμεση προκειμένου οι κτηνοτρόφος να μην μείνει για τρίτη ημέρα (Πέμπτη) εκτεθειμένος στον καύσωνα και τραυματισμένος σοβαρά στο πόδι. Η ζωή του πλέον κινδύνευε.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία γύρω στις 02:30 τη νύκτα. Ο Διοικητής κ Τσολομύτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση και την δράση της Ομάδας που έφερε εις πέρας την διάσωση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις