ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Περιφερειακή Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου αντιμετωπίζει αυτές τις ώρες 4 πυρκαγιές, σε Μάνη που μαίνεται, σε Σπάρτη που ελέγχεται, σε Γαργαλιάνους που μαίνεται και σε Βασιλίτσι που αναζωπυρώθηκε. Οι δυνάμεις επίγειες και εναέριες διαχέονται ανάλογα με την κρισιμότητα. Οι εναέριες δεν επαρκούν για όλες τις φωτιές. Σε Μάνη και Βασιλίτσι υπάρχουν εναέρια μέσα, στους Γαργαλιάνους όχι.

MANH. Η πυρκαγιά στη Μάνη (Καστανιά – Σελεγούδι) έχει μεγάλο και ανεξέλεγκτο μέτωπο που απειλεί άμεσα το χωριό Σελεγούδι. Τέσσερα χωριά στην περιοχή έχουν εκκενωθεί, υπάρχει σχέδιο δράσης ενώ οι δυνάμεις θα αυξηθούν σταδιακά με βάση την επιχειρηματική ικανότητα σε επίπεδο Περιφέρειας. Επίσημα η Πυροσβεστική Αρχή δεν έχει δώσει καμένα σπίτια στη Μάνη αλλά εκπρόσωποι λακωνικών αρχών κάνουν λόγο για τα πρώτα καμένα οικήματα.

ΣΠΑΡΤΗ. Η φωτιά στη Μαγούλα Σπάρτης έχει τεθεί υπό απόλυτο έλεγχο και παρακολουθείται.

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ. Η πυρκαγιά στους Γαργαλιάνους στο Βλαχόπουλο καίει ανεξέλεγκτα δασική έκταση. Μεγάλο μέτωπο, ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν χωρίς την ενίσχυση εναέριων μέσων. Η φωτιά είναι απειλητική.

ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ. Η αναζοπύρωση στο Βασιλίτσι Καλαμάτας έδωσε μια νέα ανεξέλεγκτη πυρκαγιά με μεγάλο μέτωπο που ήδη έχει κάψει σπίτια εκτός οικισμού και απειλεί περισσότερα. Εδώ ενεργούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις