ΕΛΛΑΔΑ. Στη σύλληψη του Επαμεινώνδα Κορκονέα, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την αναγνώριση ελαφρυντικού από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, οδήγησε η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δέχθηκε, ότι κακώς του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Η απόφαση της Ολομέλειας, εκδόθηκε μετά από αναίρεση που είχε υποβάλλει κατά της απόφασης για τον Κορκονέα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας και η οποία έγινε δεκτή.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε αφεθεί ελεύθερος μετά τη δίκη του στο Εφετείο, καθώς του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ελαφρυντικό που αντικατέστησε με τον νέο Ποινικό Κώδικα, εκείνο του πρότερου έντιμου βίου που πλέον δεν υπάρχει.

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού είχε ως αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί ο Κορκονέας, ενώ μετά την εξέλιξη από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η δίκη θα επαναληφθεί από άλλους δικαστές – εκτός εκείνων που δίκασαν την προηγούμενη φορά- ενώ ο καταδικασθείς επανέρχεται στη φυλακή.

Η ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν 13 χρόνια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις