ΣΚΑΛΑ. Συναγερμός σήμανε στη Σκάλα πριν από λίγο πίσω από την πόλη και στον πρώτο λόφο ξεπήδησαν φλόγες που τροφοδοτούνται από ισχυρούς ανέμους. Όπως λένε κάτοικοι η φωτιά ξεκίνησε πολύ κοντά στην πόλη, στην περιοχή και με φορά μετώπου προς αυτήν.

Αυτή τη στιγμή ο άνεμος, ευτυχώς έχει γυρίσει κόντρα ενώ ισχυρές δυνάμεις από 7 Πυροσβεστικά έχουν δημιουργήσει μέτωπο σε αντιπυρική ζώνη και σε δρόμο ώστε η φωτιά να μην περάσει προς την Σκάλα όπου βρίσκεται πυκνοφυτεμένη περιοχή. Η απόστασης είναι περίπου ένα χιλιόμετρο από της Πηγές της Σκάλας.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει μέχρι τώρα αναφορά, για πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής.

Σε δήλωσή του στο notospress.gr ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Δημήτρης Φιφλής ανέφερε ότι άμεσος κίνδυνος δεν υπάρχει, ωστόσο το στοίχημα είναι να μην περάσει η φωτιά το δρόμο, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις