ΕΛΛΑΔΑ. Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποιεί καθημερινά συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα από Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 έως Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 9.102 έλεγχοι για την αντικαπνιστική νομοθεσία και βεβαιώθηκαν συνολικά 815 σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι, συναρμόδιες Αρχές για την διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας μέσω της διαπίστωσης των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων είναι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βαθμού Α’ και Β’, η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.

Σε ότι αφορά την στάση προσώπων της show biz το σύνθημα είναι κόντρα στο στοίχημα Πλεύρη με τον Βασίλη Μπισμπίκη και την Πάολα να απολαμβάνουν σε πίστα και πρώτο τραπέζι τον καπνό τους…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις