ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 38χρονος Αλβανός που αναζητούνταν για τη δολοφονία του 47χρονου στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 38χρονος κρυβόταν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση, σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Ακρογιάλι, κοντά στο χωριό Κιτριές, όπου είχε αφήσει και το αυτοκίνητο που οδηγούσε την ημέρα της δολοφονίας του 47χρονου.

327167070_2168031013368048_7225768448824584017_n.jpg
Φωτογραφία: ertnews.gr

Όπως είπε στους αστυνομικούς, αυτές τις ημέρες κρυβόταν στην ορεινή περιοχή της Μάνης και χτες πήγε στο συγκεκριμένο κατάλυμα. Για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία, ο 38χρονος είπε πως το πέταξε μετά το περιστατικό.

Το δωμάτιο στο οποίο συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Καλαμάτας, είχε ενοικιαστεί στο όνομα υπηκόου Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη επίσης, για υπόθαλψη εγκληματία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο δωμάτιο βρέθηκε και ποσότητα ναρκωτικών.

Φωτογραφία: ertnews.gr

Οδηγείται στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμάτας για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τη δολοφονία.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση είχε συλληφθεί επίσης ένας 22χρονος από την Αλβανία, ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στη μαφιόζικη εκτέλεση του 47χρονου. Ο 22χρονος απολογείται στις 15:30 σήμερα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Όπως προέκυψε από την προανάκριση ήταν συνοδηγός, και αυτός που είχε κλείσει το ραντεβού με το θύμα, την Παρασκευή (20/1) το πρωί.

Τέλος σήμερα (25/1) στις 12 μ.μ. πραγματοποιείται η δίκη -στα πλαίσια του αυτοφώρου- για τους 2 συλληφθέντες, που κατηγορούνται για ψεύδη κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματιών στην υπόθεση της δολοφονίας του 47χρονου Ελληνοαμερικανού το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη, σήμερα (25.1.2023) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ο 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Καλαμάτας, για την ανθρωποκτονία 47χρονου, που έλαβε χώρα την 20-01-2023 στην Καλαμάτα (σχετ. το από 21.1.2023 Δελτίου Τύπου).

Ο 38χρονος εντοπίσθηκε μαζί με 34χρονο αλλοδαπό σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο σε περιοχή της Μεσσηνίας, στο οποίο κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -80- γραμμαρίων, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -30- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Κατόπιν αυτού, αμφότεροι συνελήφθησαν και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ επιπλέον ο 34χρονος κατηγορείται και για υπόθαλψη εγκληματία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.»

Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση στην Καλαμάτα

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δυο φερόμενοι ως δράστες, είχαν ραντεβού το πρωί της περασμένης Παρασκευής με το 47χρονο θύμα, στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ύδρας στο κέντρο της Καλαμάτας.

Εκεί ο 38χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος επέβαινε σε ΙΧ μαζί με τον 22χρονο κατηγορούμενο, κατέβηκε από το όχημα και διαπληκτίστηκε με το θύμα που βρισκόταν στη μηχανή του. Αρχικά τον γρονθοκόπησε και στη συνέχεια τον πυροβόλησε με πιστόλι μια φορά στο πόδι.

Δύο Έλληνες τούς βοήθησαν μετά τη δολοφονική επίθεση

Στα δικαστήρια βρέθηκαν πάντως και δύο Έλληνες 40 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδής κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά την δολοφονική τους ενέργεια καθώς και ότι τους βοήθησαν για να διαφύγουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις