ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ύστερα από μια μαραθώνια απολογητική διαδικασία, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής (12/3) και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια του πρωτοδικείου Καλαμάτας, αποφάσισαν την προφυλάκιση 7 Ρομά εκ των 9 συνολικά συλληφθέντων που απολογήθηκαν χθες, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Λακωνίας.

Μεταξύ αυτών, που απολογήθηκαν και αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους, σύμφωνα με το ertnews.gr είναι και ο 40χρονος που πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, κατηγορείται ότι ενέταξε σταδιακά και τα υπόλοιπα μέλη, ορίζοντάς τους συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα, στους άξονες της μεταφοράς, αποθήκευσης, απόκρυψης, πώλησης, παράδοσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 19 άτομα ως μέλη της «σπείρας» που διακινούσε ναρκωτικά και έχουν συλληφθεί οι 12. Τρεις ακόμα συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν σήμερα τα δικαστήρια της Καλαμάτας για να απολογηθούν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις