ΕΛΛΑΔΑ. Ο 40χρονος αρχηγός συμμορίας που έκανε κλοπές σε σπίτια, με λεία άνω των 500.000 ευρώ, όχι μόνο έκανε μεγάλη ζωή, αλλά δεν δίσταζε να την επιδεικνύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, σε ένα από τα στιγμιότυπα που έχει δημοσιοποιήσει έβαλε το σκύλο του να μασάει 500άευρα και να παίζει με χρυσές λίρες. Να σημειωθεί ότι τις δύο αυτές χρυσές λίρες που φαίνεται να δίνει στο σκύλο του τις είχαν αφαιρέσει από δύο σπίτια στην Τρίπολη.



Συγκεκριμένα, εκτός από τα χρήματα και τα κοσμήματα, αφαίρεσαν συνολικά εξήντα χρυσές λίρες Αγγλίας, συνολικής αξίας άνω των 55.000 ευρώ. Ο 40χρονος Ρομά, με πλούσιο ποινικό παρελθόν, ζούσε σε απομονωμένη βίλα στην Κορινθία, την οποία είχε μετατρέψει σε φρούριο, με συστήματα συναγερμού και παρακολούθησης. Ο αρχηγός ήλεγχε τα πάντα με ειδικά συστήματα, ενώ είχε και ειδική κρύπτη στην κρεβατοκάμαρά του, ώστε σε περίπτωση εφόδου να μπορέσει να διαφύγει.

eskobar-roma-1.jpg
Η σιδηροδρομική γραμμή που μπάζωσε ο αρχηγός της οργάνωσης για καλύτερη πρόσβαση στο οικόπεδο του. Φωτογραφια: protothema.gr



Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έπειτα από πολύμηνη, συστηματική έρευνα κατάφεραν να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας μπούκαραν σε σπίτια παραβιάζοντας παράθυρα, μπαλκονόπορτες και πόρτες. Εξουδετέρωναν τα συστήματα ασφαλείας και «ξάφριζαν» όσα χρήματα και κοσμήματα αξίας έβρισκαν.

eskobar-roma-3.jpg
Φωτογραφία από το εσωτερικό της κατοικίας του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης. Φωτογραφια: protothema.gr



Δεν δίσταζαν, μάλιστα, να διαφημίζουν τα κλοπιμαία τους σε βίντεο που ανέβαζαν στο TikTok. Σε ένα άλλο βίντεο, οι Ρομά παραθέτουν σειρά από δεκάδες χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ, σχολιάζοντας: «Τα πήραμε ρεεε». Σε άλλη φωτογραφία, μέσα από το σπίτι του αρχηγού της οργάνωσης, φαίνεται ξεκάθαρα και η ειδική κρύπτη διαφυγής που είχε φτιάξει.

171eskompar187-roma-zouse-spiti-171frourio187-taize-skilo-me-500eura-vinteo-foto-2.jpg
Επίδειξη δύναμης έκαναν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσω των σοσιαλ μίντια διαφημίζοντας... τα κλεμμένα. Φωτογραφια: protothema.gr



Στη συντονισμένη και ευρεία αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, στις 9 Μαρτίου σε Αρκαδία, Κορίνθια και Αττική, συνελήφθησαν πέντε μέλη της συμμορίας, όλοι τους Ρομά, ηλικίας 21 έως 40 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, νομοθεσίας περί όπλων και πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από τη έως τώρα έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης έχουν προκύψει τουλάχιστον 42 περιπτώσεις κλοπών, με την εγκληματική οργάνωση να έχει αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους τουλάχιστον 560.000 ευρώ. Οι Ρομά ξεκίνησαν την εγκληματική δράση τους τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 στο νόμο Αρκαδίας, ενώ εξετάζεται η δράση τους και στους νομούς Κορινθίας, Αττικής και Εύβοιας.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 13/3

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις