ΛΑΚΩΝΙΑ. Στην Ελλάδα που όλα τα ξέρουμε και τίποτα δεν γνωρίζουμε θα συμβεί και αυτό. Πολίτες της Λακωνίας καταγγέλλουν και προειδοποιούν ότι κάτι κακό θα συμβεί. Σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων «αργά ή γρήγορα θα γίνει κακό, θα χυθεί αίμα αν οι παράνομοι που δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανθρώπους που θα προασπίσουν την περιουσία τους και τις οικογένειές τους».

Οι πιο κάτω αναφορές πολιτών της Λακεδαίμονος δεν μπορεί παρά να αφορούν και να απασχολήσουν τις Αρχές. Οι πολίτες πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και οι Αρχές είναι πλέον υποχρεωμένες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Δεν είναι θέμα Αστυνομίας (μόνο). Αλλά εδώ που έχουμε φτάσει, σε κάθε χωριό, γειτονιά και χωράφι, η πολιτική δεν δύναται και οι νόμοι, φαίνεται, δεν επαρκούν.

Θράσος και απάθεια

«Απόγευμα, οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν ότι στο αντλιοστάσιο λυμάτων που βρίσκεται στο Δήμο Σπάρτης Δημοτικό Διαμέρισμα Καλογωνιάς (περιοχή Βάρικα) οι γνωστοί άγνωστοι λεηλάτησαν το χορό κόβοντας για λίγα ευρώ τα καλώδια και οτιδήποτε χρήσιμο για να το πουλήσουν.

Εάν είναι ανήλικοι θα πρέπει η Δικαιοσύνη να συλλάβει τους γονείς αφού οι ανήλικοι δεν θα μπουν φυλακή.

Μαζέψτε τα καλόπαιδα σας τους ψηφοφόρους σας κύριοι βουλευτές. Κύριοι βουλευτές του 8.000ρου τι έχετε να πείτε στους Έλληνες έντιμους ψηφοφόρους σας;»

Αστυνομική ταινία

«Βράδυ εκλάπη αγροτικό όχημα από την περιοχή του Δήμου Σπάρτης Δ.Δ. Αμυκλών. Οι γνωστοί - άγνωστοι της Λακωνίας μετέβησαν οδηγώντας το κλεμμένο όχημα και έφτασαν μέχρι το Δ.Δ. Γκοριτσάς του Δήμου Σπάρτης όπου έκλεψαν το δεύτερο όχημα αγροτικό ( κλούβα ) και έφυγαν προς το Δήμο Ευρώτα μεταξύ Αγίων Αναργύρων και Γερακίου στη γέφυρα περιοχή Πόρου.

Έριξαν στο γκρεμό το πρώτο κλεμμένο όχημα και συνέχισαν με το δεύτερο όχημα αγροτικό (κλούβα) και έφτασαν μέχρι το Δ.Δ. Νιάτων όπου διέρρηξαν εργοστάσιο με ζωοτροφές.

Απέσπασαν έγγραφα χρήματα και την ταμειακή μηχανή κατά την παράνομη δράση τους έγιναν αντιληπτοί από συγχωριανούς στην περιοχή των Νιάτων οι οποίοι ακολούθησαν τους δράστες όμως δύο χιλιόμετρα πριν το Δ.Δ. Γερακίου και περίπου στης 23.30 μ.μ. οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και εξαφανίστηκαν.

Πληροφορίες λένε ότι το πρώτο αγροτικό όχημα που έκλεψαν και έριξαν στο γκρεμό ήταν η τέταρτη και μοιραία φορά που έχει κλαπεί από την περιοχή των Αμυκλών.

Είμαστε έρμαιο των αδίστακτων γνωστών - αγνώστων. Απευθυνόμαστε προς τους Δημάρχους των πέντε Δήμων του νομού Λακωνίας, τους βουλευτές του νομού Λακωνίας, απευθυνόμαστε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, απευθυνόμαστε στους εισαγγελείς, στους ανακριτές, σε όσους τους υπερασπίζονται, σε όλους αυτούς που λένε ότι υπερασπίζονται τη δημοκρατία μας, μία Δημοκρατία για τους λίγους. Δεν πάει άλλο. Εάν εχθές το βράδυ, οι συμπολίτες μας έρχονταν σε συμπλοκή με τους Ρομά, θα είχε χυθεί αίμα. Είστε υπεύθυνοι όλοι σας, από την κεντρική εξουσία μέχρι τον τελευταίο του νομού Λακωνίας. Λάβετε τα μέτρα σας!»

Οι πολίτες που ισχυρίζονται τα πιο πάνω έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και να οργίζονται. Κάθε μέρα, σε κάθε βήμα βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρανομία και το έγκλημα. Στα χωριά, στα χωράφια τους, στην πόλη, είναι θέμα χρόνου να πέσουν θύματα των γνωστών – αγνώστων που έχουν αυξηθεί αλλά και αποθρασυνθεί.

Οι πιο πάνω αναφορές και δεκάδες άλλες στα social media και στο Μακελειό Ν.Ε. είναι συνεχείς και έντονες. Η Αστυνομία εξαντλεί τις διαθέσιμες δυνάμεις της και ευτυχώς που αξιοποιεί την εμπειρία για να σώσει ό,τι σώζεται. Όμως η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει. Δεν είναι σημερινό το φαινόμενο. Χρόνια τώρα ταλανίζει την κοινωνία και την χαρακτηρίζει. Αναρωτιούνται οι πολίτες: «Θα έρθει ποτέ η εποχή που θα ξαναζούμε ελεύθεροι στα σπίτια μας χωρίς φόβο και χωρίς υποταγή στην παρανομία;»

Ίσως μια έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων αρχών να είναι αναγκαία για να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης πριν γίνει έκρυθμη. Οι βουλευτές ας ενημερώσουν, στον τόνο που πρέπει, τον Λάκωνα υπουργό Θεοδωρικάκο. Οι δήμαρχοι τον υπουργό Βορίδη. Οι νομικοί ας προβληματίσουν τις Έδρες και οι πολίτες «ας σφίξουν για λίγο ακόμα τα δόντια» για να μην γίνει κανένα ανεπανόρθωτο κακό.

Όμως στη Λακεδαίμονα έχει καταπατηθεί το βασικό δικαίωμα του πολίτη στην ελεύθερη ζωή και στην ασφαλή περιουσία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις