ΛΑΚΩΝΙΑ. Έξι περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 2 ημεδαποί, ηλικίας 27 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι εν λόγω, κατά το χρονικό διάστημα από 19/12/2022 έως και 25/2/2022, διέπραξαν συνολικά 6 κλοπές σε οικίες.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 58.000 €, σύμφωνα με τους κατόχους τους.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες δεν τηρούσαν τις διατάξεις του Υγειονομικού Κανονισμού, όπου και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, των Αστυνομικών Τμημάτων Γυθείου και Μολάων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ κατασχέθηκαν και 2 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στον Εισαγγελέα, ολοταχώς…

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις