ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δερβένι Κορινθίας από τα ξημερώματα της Τρίτης (28/3).

Με το πρώτο φως της ημέρας στην προσπάθεια κατάσβεσης παίρνουν μέρος δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη ενώ επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η εκτίμηση της πυροσβεστικής είναι ότι μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί.

Έκκληση από την πυροσβεστική για σήμερα και αύριο

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής επανέλαβε την έκκλησή του να μην γίνονται καύσει κλαδιών και θερμικές εργασίες στην ύπαιθρο εξηγώντας στην ΕΡΤ ότι «αν είχαμε καλοκαίρι με τις συνθήκες αυτές τότε θα μιλούσαμε για κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς κατηγορίας 4 ή 5».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αρτοποιός στο Μαίναλο καταγράφηκαν ριπές ανέμου 140 χλμ., έντασης, δηλαδή, μεγαλύτερης των 10 μποφόρ, στο Δερβένι ριπές ανέμου 70 χλμ. ή έντασης μεγαλύτερης των 7 μποφόρ και στην Πάρνηθα ριπές ανέμου 80 χλμ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν καταγραφεί μέχρι τις 8 το πρωί δέκα πτώσεις δέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τις περισσότερες στην δεύτερη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, θα είναι δυτικοί και βορειοδυτικοί, εντάσεως 8 και 9 μποφόρ, γεγονός που θα διευκολύνει την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις