ΠΑΤΡΑ. Με διαφορά λίγες ώρες στην Πάτρα. Η διπλή απάτη με θύματα δύο γυναίκες, έκανε τους δράστες πλουσιότερους κατά 62.000 ευρώ. Κατάφεραν να παγιδέψουν δύο ηλικιωμένες, ότι δήθεν στενό συγγενικό τους πρόσωπο είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και χρειάζονταν χρήματα για χειρουργική επέμβαση. Οι άτυχες γυναίκες πανικοβλήθηκαν και δέχτηκαν να κάνουν ό,τι τους έλεγε το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Όταν διαπιστώθηκε η αλήθεια και ενημερώθηκε η αστυνομία, ήταν ήδη πολύ αργά.

Από την Ασφάλεια στην Πάτρα σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό, επικοινώνησε με ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα της ανάγκης άμεσης χειρουργικής της επέμβασης, ζήτησε από την παθούσα να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, το ποσό των 12.000 ευρώ αφαίρεσαν απατεώνες από ηλικιωμένη, την οποία έπεισαν ότι συγγενικό της πρόσωπο έπεσε θύμα τροχαίου και της ζήτησαν να πετάξει τα χρήματα από το μπαλκόνι. Ο άγνωστος πήρε τα χρήματα, ανέβηκε σε δίκυκλο και εξαφανίστηκε. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αστυνομία συμβουλεύει τα ηλικιωμένα άτομα:

  • Να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία τους “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού προσώπου, να επιδιώκουν πάντα οι ίδιοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό στους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλούν με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις