ΣΠΑΡΤΗ. Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά πάνε χρόνια από τότε που στο χωριό Τραπεζοντή, έξω από τη Σπάρτη, κάτοικοι έπεσαν θύματα των γνωστών – αγνώστων δραστών. Οι κάτοικοι πλέον αφήνουν κραυγή βοήθεια, αγωνίας, απόγνωσης και προειδοποίησης προς κάθε υπεύθυνο.

Ο Σ.Β γράφει:

«Σταματήστε δεν πάει άλλο! Χύνεται αίμα και δεν μιλάει κανείς.

Σήμερα το μεσημέρι, ένα παππούς, κάτοικος Τραπεζοντής, φώναζε βοήθεια!. Μπήκαν άτομα στο σπίτι του, τον κτύπησαν και τον πέταξαν κάτω για να τους δώσει λεφτά.

Πριν δύο ημέρες, μεσημέρι, στο κοιμητήριο Τραπεζοντής, τέσσερα άτομα έκλεισαν το δρόμο σε μια γυναίκα για να της πάρουν την τσάντα, το κινητό και ότι είχε…

Θα μιλήσει κανείς;

Αυτό γίνεται καθημερινά στα χωριά μας. Μπαίνουν στα σπίτια μας και δεν τους κάνουν τίποτα. Θέλετε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας;»

Άλλος από το ίδιο χωριό, ο Β.Μ. γράφει:

«Από παππού και πατέρα έχω ένα κτήμα κι ένα παλαιό σπίτι. Πήρα δάνειο για να τα διατηρήσω και να τα βελτιώσω. Μέσα σε έναν χρόνο, εδώ και χρόνια το χωριό μας έγινε τόπος θρασύτατων εγκληματιών. Χάσαμε την ηρεμία, την ασφάλεια και τελικά την περιουσία μας αφού άλλοι ορίζουν τους νόμους στο χωριό που πλέον έχει γίνει τόπος που κανείς δεν επιθυμεί… Δεν φανταζόμουν ποτέ πως με τόσες ελληνικές κυβερνήσεις, δεξιές και αριστερές, θα χάναμε όσα οι πρόγονοί μας κράτησαν με αίμα και ιδρώτα από κατακτητές και εχθρούς…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις