ΣΠΑΡΤΗ. Διενεργούνται έλεγχοι ενόψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών,

Ένας ανήλικος ημεδαπός συνελήφθη την Τρίτη (11/4) στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κροτίδες, ενώ στην οικία του βρέθηκαν 226 κροτίδες, 97 καψούλια και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων. Φυσικά αυτά κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας άνευ άδειας από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις