ΜΑΝΗ. Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μάνη, από τα ξημερώματα, σήμερα, Πέμπτη τού Πάσχα (20/4).

Διασώθηκαν 15 άνδρες, 16 γυναίκες και 16 ανήλικοι

Σύμφωνα με το Λιμενικό, όλα συνέβησαν χθες Τετάρτη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν στην παραλία Αρφίγκια, κοντά στο Νέο Οίτυλο, εντοπίστηκε ιστιοφόρο σκάφος, προσαραγμένο και ημιβυθισμένο. Οι επιβαίνοντες είχαν βγει στη στεριά και, σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, ανέρχονται σε 47, ενώ υπάρχει και ένας νεκρός ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν επάνω στο πλοίο, πιθανόν από παθολογικά αίτια.

  • Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, Αστυνομία και διεξάγουν έρευνες για τυχόν εντοπισμό και άλλων επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοφόρο είχε προορισμό τις ακτές της Ιταλίας.

  • Αν. Μαριόλης, Δ/ντης ΚΥ Αρεόπολης: Ένα παιδί θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών

«Το σκάφος ήταν σε μια πολύ δύσκολη περιοχή στα όρια Μεσσηνίας – Λακωνίας, βραχώδης από τη στεριά ενώ δια θαλάσσης. Πήγαμε με ένα αλιευτικό σκάφος για να προσεγγίσουμε την περιοχή έτσι ώστε να βρούμε σε ποιο σημείο ήταν οι άνθρωποι αυτοί που χρήζουν άμεσης βοήθειας και φροντίδας», λέει στην ΕΡΤο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σπάρτης τρεις μητέρες και τέσσερα παιδιά.

  • Upd

Όπως περιγράφεται σε νεώτερη επίσημη ενημέρωση, βραδινές ώρες χθες (19/4), το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, για ύπαρξη περίπου 50 με 60 αλλοδαπών στην παραλία «Αρφίγκια», Νέου Οίτυλου Λακωνίας.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν Ι/Φ σκάφος προσαραγμένο και ημιβιθυσμένο, συνολικά 47 άτομα στην ξηρά (15 άνδρες, 16 γυναίκες και 16 ανήλικοι) καθώς και έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβαινόντων, όλοι οι αλλοδαποί οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα τουρκικά παράλια, εξήλθαν με ιδίες δυνάμεις στην ξηρά, ενώ η σορός του άνδρα ο οποίος είχε καταλήξει κατά τη διάρκεια του πλου, μεταφέρθηκε από τους οικείους του εκτός του σκάφους.

Πρωινές ώρες σήμερα (20/4), κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησε υποβρύχια αυτοψία για τυχόν εντοπισμό εγκλωβισμένων, με αρνητικά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, στην περιοχή επιχειρούν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αεροσκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από ξηράς, έρευνες διενεργούνται από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ΕΛ.ΑΣ. καθώς και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

  • Επιπλέον, 4 ανήλικοι και 3 γυναίκες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, ενώ οι υπόλοιποι από τους επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στο Γύθειο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Οι έρευνες συνεχίζονται.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις