ΣΠΑΡΤΗ. Είναι βράδυ. Σε τριόροφη πολυκατοικία στην οδό Θερμοπυλών και Δερκυλίδου στην περιοχή Λάκκα της Σπάρτης η ιδιοκτήτρια του 2ου ορόφου ακούει περίεργους θορύβους από την βεράντα του 1ου ορόφου που είναι ακατοίκητος. Με μια γρήγορη και προσεκτική ματιά βλέπει τρείς νεαρούς με full face να έχουν αναρριχηθεί από την σωλήνα της υδροροής και να προσπαθούν να διαρρήξουν το διαμέρισμα από τη βεράντα.

Αντιδρά αμέσως φωνάζοντας και ρίχνοντας εναντίον τους πορτοκάλια… Οι νεαροί τρέπονται σε φυγή έτσι όπως ανέβηκαν.

Σε λίγο καταφθάνουν δυνάμεις της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ αλλά οι νεαροί έχουν γίνει άφαντοι.

Όπως προέκυψε το ίδιο βράδυ εισέβαλαν και σε άλλη κατοικία στην ίδια γειτονιά όπου διέμενε ηλικιωμένη αλλοδαπή γυναίκα με κινητικό πρόβλημα την οποία απείλησαν, φίμωσαν και κτύπησαν προκειμένου να της αποσπάσουν χρήματα και ότι άλλο αξίας μπορεί να είχε.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση και σε τρίτη κατοικία στην περιοχή.

Για ένα ακόμα βράδυ, μια γειτονιά της Σπάρτης βίωσε τον τρόμο από τη δράση των γνωστών - αγνώστων. Η ανασφάλεια και η απελπισία διακατέχουν τον ασθενή πληθυσμό και τους ανήμπορους πολίτες ενώ ακόμα και όσοι έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν νιώθουν φόβο και αγανάκτηση για την υποβάθμιση της καθημερινής ζωής τους.

Παραμονές εθνικών εκλογών θα ήταν πολύ χρήσιμο να ακούσουν οι πολίτες που δοκιμάζονται ποιες είναι οι θέσεις και οι δεσμεύσεις των κομμάτων για την παραβατικότητα και εγκληματικότητα στις γειτονιές της χώρας. Είναι, αν μη τι άλλο προσβολή και εμπαιγμός οι εκπρόσωποι των κομμάτων να μιλούν για ασφάλεια και για προκοπή όταν έχουν καταλυθεί οι στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας και ηρεμίας του πολίτη.

Τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα αν η Αστυνομία, με τις αποδεκατισμένες δυνάμεις και τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει, δεν έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις