ΛΑΚΩΝΙΑ. Αλήθεια είναι ότι αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος πολιτευόταν στην πατρίδα του, τη Λακωνία, δύσκολα θα έβγαινε περιοδεία. Ο λόγος; Τα εκατοντάδες παράπονα και οι χιλιάδες αγανακτισμένοι και τρομοκρατημένοι πολίτες από την έξαρση εγκληματικότητας. Η Αστυνομία με λίγες δυνάμεις και ακόμα λιγότερα μέσα, προσπαθεί συστηματικά αλλά δεν προλαβαίνει τα πάντα. Το έγκλημα πλέον θέλει ριζική αντιμετώπιση.

Το βλήμα διαπέρασε το όχημα και έκανε θρύψαλα το τζάμι στην δεξιά πίσω πόρτα του

Aπο καθαρή τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύμα στην Σπάρτη, το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ένας ασυνείδητος έριξε πυροβολισμούς στον αέρα και μια αδέσποτη σφαίρα χτύπησε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε ένα πάρκινγκ απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Το βλήμα διαπέρασε το όχημα και έκανε θρύψαλα το τζάμι στην δεξιά πίσω πόρτα του. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι βρήκαν το αδέσποτο βλήμα και διενεργούν προανάκριση για να εντοπίσουν από πού προήλθε και να ταυτοποιήσουν τον «πιστολέρο» που πυροβόλησε χωρίς να σκεφτεί ότι μπορούσε να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή.

Θυμός και αγανάκτηση στη Σκάλα Λακωνίας

Ο Γιώργος Γεοργόπουλος, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιστερίου Σκάλας γράφει: «Ως πρόεδρος τοπικής κοινότητας Περιστερίου θα πω δυο λόγια: Η κατάσταση με τις κλοπές στα δημοτικά διαμερίσματα Σκάλας έχει ξεφύγει... Χτυπάνε ανθρώπους, χτυπάνε αμάξια, σπάνε σπίτια, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Εσείς οι βουλευτές που έχετε την ευθύνη 100% κάντε κάτι γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο… Θα ξεσηκωθούμε και θα μας βρείτε απέναντι σας… Το 2023 να μην μπορούμε να πάμε πουθενά; Να είμαστε στα σπίτια μας σαν φυλακές; Κάντε κάτι κύριοι βουλευτές γιατί ο κόσμος είναι έτοιμος να ξεσηκωθεί…»

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον διαρρήκτη

Εχθές αργά τα μεσάνυχτα συναγερμός σε οικία στο Δήμο Ευρώτα Δ.Δ. Σκάλας συνέβη το εξής: Επιστρέφει ιδιοκτήτρια μετά το άκουσμα του συναγερμού στην οικία της και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με Ρομά. Όπως γράφει το Μακελειό Νοτίου Ελλάδος ευτυχώς έφτασε εγκαίρως η αστυνομία και συνέλαβε τον διαρρήκτη. Πρωτοφανής ήταν η εμπλοκή πολλών πολιτών του Δ.Δ. Σκάλας με αυτοκίνητα , μηχανάκια και προσπαθούσαν μέχρι τα ξημερώματα να εντοπίσουν και τους υπόλοιπους διαρρήκτες που είχαν διαφύγει.

Η κατάσταση στη Λακωνία «μυρίζει μπαρούτι» και φυσικά γι’ αυτό δεν ευθύνεται ούτε η κοινωνία, ούτε η Αστυνομία.

Όποιος δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι από τα παραπάνω δεν μπορεί τα κατανοήσει την ανασφάλεια, τον δικαιολογημένο φόβο και την εύλογή αγανάκτηση που νιώθουν οι πολίτες θύματα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις