ΑΙΓΙΟ. Και ενώ βρίσκεται σ’ εξέλιξη η Ενορκη Διοικητική Ερευνα (ΕΔΕ), που διετάχθη από τις αρχές του χρόνου με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας, για την απώλεια υπηρεσιακού όπλου από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας το οποίο δεν εντοπίστηκε κατά τη διαδικασία καταγραφής του οπλισμού της υπηρεσίας, το πιστόλι… βρέθηκε!

Όπως αναφέρει το pelop.gr, το όπλο εντοπίστηκε στη ρεζέρβα τζιπ που είχε διατεθεί στα μέσα Μαρτίου από το Αστυνομικό Τμήμα, στην ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας. Το βρήκε αστυνομικός που παρέλαβε το υπηρεσιακό όχημα.

Στα αρχικά «κενά» για το πώς εξαφανίστηκε το όπλο, από τον προβλεπόμενο χώρο φύλαξης μετά την παράδοσή του, από αστυνομικό που το είχε χρεωθεί και την άνοιξη του 2022, αποσπάστηκε σε υπηρεσία εκτός Αχαΐας, έρχονται να προστεθούν νέα που σχετίζονται με την εύρεσή του. Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός που το παρέλαβε από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως το τοποθέτησε στο ερμάριο, χωρίς να γνωρίζει έκτοτε τι έγινε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εγείρονται ερωτήματα για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αφού βρέθηκε το πιστόλι με πληροφορίες να αναφέρουν πως υπήρξαν σημαντικές αστοχίες. Ειδικότερα, ο ένστολος που το εντόπισε φέρεται να μην ενημέρωσε άμεσα τους επικεφαλής του, ούτε κλήθηκαν στο σημείο οι αστυνομικοί της σήμανσης προκειμένου να γίνει λήψη αποτυπωμάτων και τυχόν εντοπισμός γενετικού υλικού. Αντί αυτού φέρεται πως χωρίς να λάβει καμία μέριμνα το «έπιασε» με τα χέρια του και το μετέφερε στον ειδικό χώρο φύλαξης και ακολούθως προέβη στη σχετική πληροφόρηση των προϊσταμένων του.

Στα αξιοπερίεργα, είναι και το γεγονός πως την επόμενη ήμερα της εύρεση του «χαμένου» όπλου- που έχει σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για εξέταση- το συγκεκριμένο τζιπ, πλύθηκε! Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει ποιος έδωσε την εντολή. Επιπλέον, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, κατά τη χρέωση του τζιπ από το ΑΤ Αιγιαλείας στο Τμήμα Ασφαλείας κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο δεν εντοπίστηκε κάτι, ενώ παραδόθηκε μόνο το ένα κλειδί του οχήματος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις