ΣΠΑΡΤΗ. Είναι Τρίτη και 13 και η μέρα φαίνεται ότι ώθησε ομάδες Ρομά σε συμπλοκή έξω ακριβώς από τα Δικαστήρια της Σπάρτης ενώ εξελισσόταν δίκη ανάμεσά τους. Ρομά με ρόπαλα και γροθιές επιτίθενται στην απέναντι ομάδα και κτυπούν ανελέητα ότι βρίσκουν μπροστά τους. Κτυπούν ανθρώπους και τους τραυματίζουν, σπάζουν αυτοκίνητα, βρίζουν και απειλούν τους πάντες. Η Ελληνική Αστυνομία μέσα σε πολύ λίγα λεπτά παρεμβαίνει και εξαναγκάζει τους «μαχητές» της αλητείας (κατά το αδέλφια μου αλήτες, πουλιά) να παραδοθούν. Γίνονται προσαγωγές στην Αστυνομία αλλά και διακομιδές στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Δράστες και θύματα αυτή τη φορά μόνον Ρομά. Τα πράγματα ηρεμούν, τα πνεύματα λίγο αργότερα, αφού κατά γενική ομολογία ήταν μια εξαιρετική κρίσιμη και πρωτόγνωρη κακή στιγμή για δικαστικούς, δικηγόρους και πολίτες. Η Αστυνομία και πάλι ήταν εκεί που έπρεπε διασώζοντας την Δικαιοσύνη. Κάποια στιγμή και η Δικαιοσύνη πρέπει να (της) το ανταποδώσει.

Στη Σπάρτη φαίνεται πως έχει ξεκινήσει πόλεμος οικογενειών Ρομά των οποίων οι διαφορές έχουν φθάσει στις δικαστικές αίθουσες. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κοινωνία του δήμου Σπάρτης είναι ανήσυχη για τις εαρινές εξάρσεις αυτών των ανθρώπων.

Δεν είναι πλέον θέμα Αστυνόμευσης αλλά τήρησης των Νόμων. Από τη στιγμή που οι Ρομά διαπράττουν κακουργήματα, πλημμελήματα, παραπτώματα, κ.λ.π. συλλαμβάνονται, δικάζονται αλλά με βουλεύματα απελευθερώνονται και κυκλοφορούν ανάμεσα στα θύματά τους, τότε το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την Ασφάλεια του Πολίτη αλλά με την Ισονομία των πολιτών και την ισχύ ή μη των Νόμων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις