ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Σε καταγγελία μιας αποτρόπαιης σκηνής στις αστυνομικές αρχές προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η ηλικιωμένη Κυριακή Παπαχριστοδούλου από κοινότητα πλησίον της Αμαλιάδας, όταν αντίκρισε άνδρα να έχει εισέλθει στην περιουσία της και να προσπαθεί να ασελγήσει ερωτικά στα τρία σκυλιά που της κρατούν συντροφιά, προκαλώντας της την ίδια στιγμή και φόβο για την ίδια της τη ζωή.

Όπως τόνισε η 77χρονη στην εφημερίδα «Πατρίς», ο άνθρωπος αυτός κακοποιεί ζώα βραδινές ώρες και μάλιστα μάρτυρες τέτοιων πράξεων είναι και οι γείτονές της που τον είδαν να παρενοχλεί τα σκυλιά της. Σημείωσε δε πως εξαιτίας έργων στην περιοχή που έχουν καταστρέψει τις περιφράξεις στην περιουσία της εδώ και περίπου 3-4 μήνες, δίνουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο αυτό να μπορεί να εισέρχεται στο χώρο και να προσπαθεί να ολοκληρώσει τις «αρρωστημένες ορέξεις» του.

«Με έβρισε χυδαία και πήγε να με χτυπήσει»

Μάλιστα, η 77χρονη γυναίκα αναφέρθηκε στο πρώτο περιστατικό που έγινε πριν λίγες ημέρες στις 00:40, όταν η ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε ότι κάτι γινόταν και βγήκε έξω. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με τον άνθρωπο αυτό και όταν του είπε να φύγει από τα σκυλιά του, αυτός την έβρισε και κινήθηκε να τη χτυπήσει αλλά τράπηκε σε φυγή. Το δεύτερο περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, με τους γείτονες κατά την επιστροφή τους από γιορτή να τον αντικρίζουν να κυνηγά τα τετράποδα και να του φωνάζουν να απομακρυνθεί, γεγονός που για ακόμα μια φορά τον έκανε να φύγει.

Ενημέρωσε αρχές και ζωόφιλους

Ενήμερες για το περιστατικό ήταν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές, στις οποίες επεσήμανε πως ο άνθρωπος αυτός της δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και φόβο. Μάλιστα, δέχθηκε και τη συμβουλή των αστυνομικών να μη βγει από το σπίτι της σε περίπτωση που τον ξαναδεί.
Δε σταμάτησε όμως εκεί, αλλά ενημέρωσε και την εκπρόσωπο της Ζωοφιλικής Ένωσης Αμαλιάδας Ζέφη Σπυράτου, η οποία και κίνησε όλες τις διαδικασίες και έγιναν οι επίσημες καταθέσεις από την κ. Κυριακή και τη γειτόνισσα. Χάρη σε αυτές ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χθες εξετάστηκε από ψυχίατρο, με τη σχετική γνωμάτευση να μη δείχνει κάποια ψυχική ασθένεια.

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό αυτό δεν ήταν το πρώτο, καθώς τέσσερις περίπου μήνες μια σκυλίτσα μεγάλης ηλικίας στην οποία και είχε ασελγήσει έχασε τη ζωή της μετά από μερικές μέρες. Άλλες πηγές αναφέρουν ακόμα πως μερικές μέρες νωρίτερα είχε εισέλθει παράνομα σε στάνη, όπου είχε γίνει άμεσα αντιληπτός από τον κτηνοτρόφο που τον έδιωξε.

«Φοβάμαι για την ίδια μου τη ζωή»

Παράλληλα, η κ. Παπαχριστοδούλου σημείωσε πως ο φόβος για τη ζωή της είναι μεγάλος, με τη φορά μάλιστα που βρέθηκε αντιμέτωπη μαζί του να βλέπει το δράστη να επιχειρεί να χειροδικήσει. «Φοβάμαι για την ίδια μου τη ζωή πέρα από τα σκυλιά μου. Είναι επικίνδυνο αυτό που ζω. Είμαι προσφάτως χειρουργημένη στο πόδι, ζω μόνη μου σε ένα σπίτι που βρίσκεται σε κτήμα 12 στρεμμάτων. Τα βράδια έρχεται στην πόρτα, την κουνάει και μιλάει στα σκυλιά που δεν τον πλησιάζουν. Όλοι στη γειτονιά θα σας πουν τα χειρότερα για αυτόν», τόνισε και συμπλήρωσε ακόμα πως οι νόμοι που υπάρχουν κρατούν τους αρμόδιους με «δεμένα χέρια» σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο δήμος να φτιάξει την περίφραξη

Ακόμα, η 77χρονη δυσαρεστημένη και φοβισμένη από την κατάσταση που βιώνει, ζήτησε από το δήμο και τις εταιρείες να μεριμνήσουν άμεσα και να φτιάξουν τις περιφράξεις της που καταστράφηκαν από το έργο για να μπορέσει να νιώθει και πάλι ασφάλεια, με την ενημέρωση που έλαβε να αναφέρει πως σήμερα θα βρεθούν στο σημείο για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Το προφίλ του φερόμενου δράστη

Γνωστός στην περιοχή, ο φερόμενος ως δράστης είναι περίπου 45 με 50 ετών, ψηλός και αδύνατος, όπως αποκάλυψε η κ. Κυριακή, και μένει κοντά στην περιοχή της.

«Μπορεί να προκαλέσει κακό και σε πολίτες»

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση μίλησε και η κ. Σπυράτου, η οποία σημείωσε πως επικοινώνησε κλαίγοντας μαζί της η κ. Κυριακή και της ζήτησε της βοήθειά της σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει. Της ανέφερε με λεπτομέρειες όσα συνέβησαν και τον τρόπο με τον οποίο τα προσεγγίζει δίνοντάς τους λιχουδιές, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά της για το χυδαίο βρίσιμο και το σπρώξιμο που έκανε στην 77χρονη. Κλείνοντας, χαρακτήρισε τον άνθρωπο αυτό επικίνδυνο και υπογράμμισε πως δε θα πρέπει ο άνθρωπος αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος, μιας και μπορεί να προκαλέσει κακό και σε πολίτες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις