ΠΑΤΡΑ. Άλλος ένας ηλικιωμένος από την Πάτρα έπεσε θύμα απάτης από ένα «μαϊμού» λογιστή, ο οποίος κατάφερε να τον πείσει να του εμπιστευτεί τα απόρρητα τραπεζικά του στοιχεία με το πρόσχημα ότι θα αναλάμβανε να του καταβληθεί το επίδομα του market pass και άδειασε εντελώς τον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο άτυχος ηλικιωμένος πίστεψε ότι ο άγνωστος άνδρας που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ήταν ο βοηθός του λογιστή του και δελεάστηκε, όταν εκείνος του είπε ότι δικαιούται το ποσό των 450 ευρώ από το market pass. Ο «μαϊμού» λογιστής προφασίστηκε ότι έπρεπε να του δώσει τα προσωπικά του στοιχεία για να φροντίσει να πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό του.

Το θύμα έδωσε τους κωδικούς του e-banking του, παραχωρώντας πρόσβαση στον λογαριασμό του στον άγνωστο, ο οποίος μετέφερε από αυτόν σε άλλους το ποσό των 7.500 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών ερευνούν σε ποιους λογαριασμούς μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή σε βάρος αγνώστων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις