ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συναγερμός σήμανε στο λιμενικό σώμα αργά το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ιστιοφόρο που έπλεε δυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρου και ανοιχτά του μεσσηνιακού κόλπου εξέδωσε σήμα κινδύνου όταν έμεινε ακυβέρνητο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Καλαμάτα: 36 αλλοδαποί διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο λιμάνι

Άμεσα στην περιοχή έφτασε παραπλέον φορτηγό πλοίο στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι 36 επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο και λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο χώρο των αποθηκών.

Στη πλειονότητα τους οι διασωθέντες δηλώνουν υπήκοοι Ιράκ ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και αρκετά μικρά παιδιά. Το ταξίδι σύμφωνα με πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό κάποιο λιμάνι της Ιταλίας.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η καταγραφή τους, ενώ παράλληλα διεξάγεται και έρευνα από το λιμενικό σώμα για να διαπιστωθεί αν μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και άτομα που εμπλέκονται με την παράνομη διακίνηση αυτών των ανθρώπων.

Ο χώρος στο λιμάνι της Καλαμάτας προετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και του περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και της εθελοντικής ομάδας ΟΑΚ 4Χ4 .

Όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή τους αναμένεται να αναχωρήσουν για οργανωμένη δομή υποδοχής μεταναστών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις