ΑΡΚΑΔΙΑ. Δυο καταγγελίες, μία από γυναίκα στην Αρκαδία και μια από μια ηλικιωμένη από το Παλαιό Φάληρο, και την 1η Νοεμβρίου και την 24η Δεκεμβρίου του 2022, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει έρευνα για τους Αφρικανούς που μέσω Facebook, παρίσταναν τους γιατρούς, πουλούσαν… έρωτα και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από γυναίκες.

Από την έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε πως το ποσό των 206.000 ευρώ που κατέθεσαν συνολικά τα θύματα των απατεώνων, κατατέθηκαν σε 9 λογαριασμούς Ελληνικών τραπεζών και δικαιούχοι, εμφανίζονταν οι τρεις από τους δράστες.

Τα ψεύτικα προφίλ των απατεώνων

Η πρώτη φωτογραφία, είναι από το προσωπικό προφίλ στο Facebook του ο Λέοναρντ Νόρμαν, ορθοπεδικού χειρουργού, που εργάζεται στην βάση των Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη και είναι πατέρας δυο παιδιών.

norman.jpg
Λέοναρντ Νόρμαν

Στην δεύτερη φωτογραφία, απεικονίζεται ο Σνάϊντερ Μίλλερ, γιατρός σύμφωνα με το προφίλ του χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για την ζωή.

Screenshot_6-13.jpg
Σνάϊντερ Μίλλερ

Αυτά είναι δυο από τα προφίλ που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να συνομιλούν με τα θύματα τους. Μάλιστα ο υποτιθέμενος, Λέοναρντ Νόρμαν, κατάφερε να εξαπατήσει μια γυναίκα ηλικίας 77 ετών από το Παλαιό Φάληρο και να της αποσπάσει το ποσό των 152 χιλιάδων ευρώ.

Οι Αφρικανοί κακοποιοί, αποσπούσαν τμηματικά τα ποσά, μέσω εμβασμάτων που ξεκινούσαν από 1.500 ευρώ και έφταναν τις 35.000 ευρώ, σε βάθος 8 μηνών.

Η σπείρα τους απαρτίζονταν από 12 τουλάχιστον άτομα με καταγωγή από την Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε. Εμφανίζονταν ως κάτοικοι Αφρικανικών χωρών αλλά διέμεναν σε διαμερίσματα στην πλατεία Αμερικής, τα Πατησιά και την Αχαρνών.

Πλέον η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προσπαθεί να τους εντοπίσει και να τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις