ΣΠΑΡΤΗ. Πρωτοχρονιάτικη γιορτή στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Είναι νωρίς το μεσημέρι 31/12/23 και η πλατεία σφύζει από κίνηση. Πολλά μικρά παιδιά τρέχουν και γελούν και ενήλικες έχουν πλημμυρίσει την πλατεία που φαντάζει πλέον μικρή. Σχήματα κλόουν επιχειρούν να ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους όταν ξαφνικά αρχίζουν να σκάνε στρακαστρούκες. Όλο και πιο πολλές και μάλιστα ανάμεσα σε συστάδες παιδιών.

Θύμιζε «Γάζα»

Γρήγορα η πλατεία μετατρέπεται σε «Γάζα» με τις εκρήξεις μικρές μεν αλλά πυκνές άκρως ενοχλητικές και ιδιαίτερα επικίνδυνες λόγω συνθηκών. Πολίτες διαμαρτύρονται, κάποιοι στην Αστυνομία και καταφθάνει πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ. Ελέγχει κάποιες παρέες, των «γνωστών - αγνώστων» στη Σπάρτη, που απ’ ότι φαίνεται έχουν ορέξεις μετά τα χωριά να καταλάβουν και την κεντρική πλατεία.


Ως συνήθως οι νεαροί και νεαρές επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους Αστυνομικούς οι οποίοι αποχωρούν… Μετά από λίγο το «γλέντι» της φυλής αγριεύει και στον χορό των εκρήξεων μπαίνουν όχι μόνον μικροσκοπικά αλητάκια αλλά και μεγαλύτεροι.

Όμως οι φύλακες έχουν γνώση… Άνδρες της Ασφάλειας Σπάρτης που βρίσκονται ακροβολισμένοι εντοπίζουν και «τσιμπάνε» έναν απ’ αυτούς. Αυτό ήταν αρκετό για να σκορπίσουν τα «αδέλφια» του και η πλατεία να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς και ήχους της.


Σε ερώτηση του Notospress για την εξέλιξη η απάντηση ήταν για τη υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας αλλά δεν προέκυψε ποινικό αδίκημα…

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις