ΣΠΑΡΤΗ. Με τρείς αξιέπαινους και ταλαντούχους αθλητές, ο Παλαιστικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην κατηγορία (U15) κάτω των 15 ετών που διεξήχθη στις 9 - 10 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γήπεδο «Σπάρτακος» του Ζεφυρίου Αττικής.

Μάλιστα, οι αθλητές του Παλαιστικού απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις και στα δυο στιλ της ελληνορωμαϊκής και της ελευθέρας πάλης.

Οι αγώνες

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης (U15) έλαβαν μέρος, σε αγώνες προκρίσεων Παμπαίδων / Παγκορασίδων, Παίδων / Κορασίδων και Εφήβων / Νεανίδων για τους επικείμενους Βαλκανικούς Αγώνες, 350 αθλητές και αθλήτριες, από 34 αθλητικούς παλαιστικούς συλλόγους, απ’ όλη την Ελλάδα.

Τριπλή επιτυχία για τον Παλαιστικό Σύλλογο Σπάρτης

Η επιτυχία για τον Παλαιστικό Σύλλογο Σπάρτης υπήρξε τριπλή: Τόσο η κατάκτηση των τίτλων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με την Δήμητρα Μπαρέλου (1η στην κατηγορία 62 κιλών) και την Ευγενία Λάμπρου (2η στην κατηγορία 50 κιλών ελευθέρας πάλης), εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τη Βαλκανιάδα Πάλης στην κατηγορία (U15) κάτω των 15 ετών, που θα διεξαχθεί στην Ξάνθη 27 – 30 Οκτωβρίου, όσο και η ανάδειξη του Παλαιστικού Συλλόγου 1ου πανελλαδικά στην κατηγορία παγκορασίδων κάτω των 15 ετών.

Είναι η πρώτη φορά που κατακτά τόσο υψηλή θέση στην πανελλήνια κατάταξη ανάμεσα σε πολυδύναμους συλλόγους με μεγάλη παράδοση και ιστορία.

Αξιόλογη ήταν επίσης η συμμετοχή του Μάριου Λάμπρου ο οποίος ανεδείχθη 5ος Πανελλαδικά στην κατηγορία των 52 κιλών της ελευθέρας πάλης και αποτελεί έναν φέρελπι αθλητή με ήθος και προσόντα πολλά υποσχόμενο για το μέλλον.

«Η επιτυχία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην προπονήτρια του Συλλόγου μας Σοφία Καμπανάρη η οποία υπήρξε πολυνίκης στην Ελλάδα. Με αυταπάρνηση, πολλές θυσίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο με πολλή υπομονή και επιμονή βρισκόταν και βρίσκεται καθημερινά στις επάλξεις της προπόνησης με μοναδική της ανταμοιβή τα αποτελέσματα και τις διακρίσεις των αθλητών της», αναφέρουν από τον Παλαιστικό Σύλλογο Σπάρτης.

Και προσθέτουν:

«Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές καθώς και τους προπονητές του συλλόγου και ιδιαιτέρως στα παιδιά μας που με συνεπεία συμμετάσχουν στις προπονήσεις και με κοπιώδη αγώνα φέρουν τέτοιες διακρίσεις κάνοντας μας όλους τους Σπαρτιάτες υπερήφανους».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις