ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών της χώρας θα πραγματοποιηθεί το camp αλμάτων που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 15 έως και τις 22 Απριλίου 2022, και θα φιλοξενηθεί από το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Απριλίου, συναντήθηκε με τον χρυσό ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή μήκους, Μίλτο Τεντόγλου, τον παγκόσμιο πρωταθλητή (επί κοντώ) και πολλά υποσχόμενο, Εμμανουήλ Καραλή, τον Λούη Τσάτουμα που κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ μήκους το 2007 (8,66 μ.), οι οποίοι συνοδεύονταν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές Γιώργο Πομάσκι και Παναγιώτη Συμεωνίδη και τον προπονητή και μέλος του Μεσσηνιακού Δημήτρη Πουλόπουλο. Ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε ότι θα προσπαθήσει στην Καλαμάτα να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ του Τσάτουμα, ενώ αυτός του το ευχήθηκε χαμογελώντας. Στους αθλητές και τους προπονητές προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα του Δήμου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ,σαφώς ικανοποιημένος από την συνάντηση του με του αθλητές και τους παράγοντες δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι εδώ, που επέλεξαν και πάλι την Καλαμάτα για να προπονηθούν. Μια πόλη που διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και καιρικές συνθήκες για προπονήσεις και αγώνες. Βεβαίως, έχουμε μπροστά μας και τα «Παπαφλέσσεια», προετοιμαζόμαστε κατάλληλα γι’ αυτό και απ’ ότι μιλήσαμε και με τον Δημήτρη Πουλόπουλο θα είναι αναβαθμισμένα εφέτος. Ως Δήμος, προφανώς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία τέτοια και τις αθλητικές διοργανώσεις διότι θεωρούμε τον αθλητισμό κοινωνικό αγαθό κι έτσι τον αντιμετωπίζουμε».

Με την σειρά του, ο κ. Πομάσκι εξέφρασε την χαρά του και την ικανοποίησή του που κατέστη δυνατή η διεκπεραίωση μιας τέτοιας διοργάνωσης, διοργάνωση που αποτελεί και αξιόλογη προετοιμασία των αθλητών, ενώ ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο κ.Βασιλόπουλο, όσο και τον Περιφερειάρχη Π.Νίκα για την συμβολή τους στην ανανέωση των υλικών του Σταδίου. Όπως χαρακτηριστικά είπε μάλιστα : «Τώρα πια το Στάδιο είναι πολύ πιο όμορφο και πολύ πιο πλούσιο σε αθλητικά υλικά, ώστε να μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο καλά την προετοιμασία μας. Κάνουμε το παν για να έχουμε πολύ καλές επιδόσεις στο μίτινγκ που θα γίνει στις 21 Μαΐου (Παπαφλέσσεια) που εφέτος θα είναι πολύ αναβαθμισμένο και ευχαριστούμε τον Δήμαρχο που κάνει όλα αυτά για εμάς. Μας δίνεται η δυνατότητα και να προετοιμαστούμε, και να αγωνιστούμε και να κάνουμε προπόνηση μαζί με τα δικά σας τα παιδιά. Περιμένουμε έναν καινούργιο Τσάτουμα στην ομάδα μας!».

Την αγάπη του για την Καλαμάτα τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Καλαμάτα αποτελεί βασική επιλογή του για τις προπονήσεις του.

Τέλος , ο κ.Πομάσκι εξέφρασε την επιθυμία του- στόχο , στον Δήμαρχο, η Καλαμάτα να γίνει εκτός από καλοκαιρινό, και χειμερινό κέντρο προπονήσεων, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, αφού δεν είναι λίγοι οι αθλητές και από ξένες μάλιστα χώρες που έχουν εκφράσει αυτή τους την πρόθεση.

Ως προς το camp αλμάτων που θα πραγματοποιηθεί, περίπου 35 αθλητές και αθλήτριες των αλμάτων από διάφορες χώρες θα λάβουν μέρος , camp το οποίο να υπενθυμίσουμε θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως και τις 22 Απριλίου το 2022, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις