ΕΛΛΑΔΑ. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις κρίσεις πανικού που είχε τα τελευταία χρόνια ήταν η Μαρία Σάκκαρη.

Στη σειρά Break Point του Netflix αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές και την πίεση που ένιωσε όταν έφτασε σε τοπ επίπεδο, σημειώνοντας πως και τα αρνητικά σχόλια του κόσμου τής έκαναν κακό.

«Πέρυσι όλα πήγαιναν καταπληκτικά. Ανέβηκα στο Νο3 του κόσμου, αλλά μετά υπήρξε μια πτώση. Έχασα λίγο το μυαλό μου, ήρθαν όλα πολύ γρήγορα, βρέθηκα κοντά ακόμα και στο Νο1. Δεν ήμουν έτοιμη γι’ αυτό. Τότε άρχισα να έχω κρίσεις πανικού και υπήρχαν αγώνες που δεν μπορούσα ούτε να πάρω ανάσα. Νόμιζα ότι θα λιποθυμούσα και δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Βρέθηκα σε ένα σκοτεινό μέρος για έξι μήνες περίπου. Είχα αδειάσει νοητικά και συναισθηματικά. Φοβόμουν να βγω έξω στο γήπεδο» είπε χαρακτηριστικά.

«Είχα όλον αυτόν τον κόσμο να λέει πως όταν θα φτάσω στα τελικά στάδια ενός τουρνουά, η ήττα ήταν δεδομένη. Αυτό μπαίνει στο κεφάλι σου. Είχα πολλές δύσκολες στιγμές εξαιτίας του. Έβλεπα τον εαυτό μου και δεν μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Κάποιες φορές ήθελα και να τερματίσω την καριέρα μου, αλλά δεν έχω πετύχει ακόμα όλα όσα ήθελα. Δεν είμαι έτοιμη να το κάνω, γιατί αν επέλεγα να κάνω κάτι άλλο δεν θα ένιωθα το ίδιο. Αν συνεχίσω όμως να χάνω, ίσως απλά να μην έχει νόημα. Ήταν απογοητευτικό για μένα. Υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσα να δείξω το μαχητικό μου πνεύμα. Με σκότωνε αυτό μέσα μου. Δεν θέλω να παίζω τένις για πάντα, ίσως θα έπρεπε απλά να τα παρατήσω, σκεφτόμουν» πρόσθεσε το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σάκκαρη: «Δεν μου αξίζουν τα μηνύματα μίσους»

Η Σάκκαρη στάθηκε και στο γεγονός ότι δεχόταν πολλά αρνητικά σχόλια από haters.

«Έδωσα χρόνο στον εαυτό μου και επέστρεψα στο να κάνω τα απλά πράγματα. Άρχισα να δουλεύω με ψυχολόγο. Πραγματικά, με βοήθησε πολύ στο να μην επικεντρώνομαι στα αρνητικά πράγματα. Ξέρω ότι δεν μου αξίζει να παίρνω μηνύματα μίσους στα social media, οπότε δεν πρόκειται να σπαταλήσω ενέργεια και χρόνο για να τα σκέφτομαι. Το να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φοβάμαι για την αποτυχία. Ξέρω πως όποια και αν είναι η ηλικία σου, μπορείς να βελτιωθείς. Πάντα έχουμε ευκαιρίες για να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν είμαστε ακόμα τελειωμένοι» είπε η Σάκκαρη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις